Welkom op mijn website!

Waarom deze site?

                           .  

Zowel voor kinderen als voor ouders helpen beelden bij het zelf inzicht krijgen en bij het zelf bedenken van oplossingen. Hierdoor wordt de eigen motivatie tot verandering gestimuleerd.

Vanuit mijn eigen praktijk ervaring en gezien de resultaten van het werken met beelden, heb ik besloten om een spelvorm uit te werken, zodat anderen er ook gebruik van kunnen maken. Daarnaast wil ik deze site gebruiken om kennis en het gebruik van materialen met elkaar te delen. 

 

 

                                                             idee: Erica Bosman   illustratie: Renske de Kinkelder

Reageren kan via het contactformulier. Bij een bestelling graag het bezorgadres en  de naam/instelling vermelden. (39,50 €, incl. verzending 44 €)

Heb je zelf goede ervaringen met spel en werkmateriaal?

Wil je tips en trics voor goed werkmateriaal delen met anderen en wil je bestaande spelvormen via deze site ook aan anderen adviseren? Meld dit dan via het contactformulier. Tips kunnen via deze site worden gedeeld.

 

Situatiekaarten : ECHTSCHEIDING

Dit materiaal bestaat uit  41 situatiekaarten,       15 symboolkaarten, 12 emotiekaarten en 2 denkwolkjes.  Deze kunnen worden gebruikt als middel bij het bespreekbaar maken van de beleving van kinderen, jongeren en hun ouders in of na echtscheiding situaties. 

Uit de praktijk blijkt dat ouders meer doordrongen zijn van het effect van een problematische echtscheiding op hun kinderen als zij horen hoe hun kind deze periode beleeft. Ouders zijn meer gemotiveerd tot verandering als hun eigen kind haar/zijn wensen hierin aan kan geven. Daarnaast kunnen de situatiekaarten helpen bij het verwerken van de scheiding.

Tip

Werkwijze(uitgebreide uitleg zit bij de Situatiekaarten):

De deelnemer eventueel zelf afbeeldingen, emoties en  symbolen laten uitkiezen en haar/zijn verhaal laten vertellen. 

 

In het afgelopen jaar is er veel gepubliceerd over echtscheiding en de invloed ervan op kinderen. Gebleken is dat kinderen hierin een stem willen hebben.                                    (zie ook www.villapinedo.nl)

 

Ajeto 

Deze uitspraak komt van het Tsjechische duo Buurman en Buurman uit de gelijknamige animatieserie. Nadat zij een probleem hebben opgelost, roepen ze "a je to". Deze uitspraak wordt gebruikt als de klus succesvol is afgerond.

A je to heeft, vrij vertaald, de betekenis : voor elkaar en opgelost

 

Erica Bosman 

SKJ reg.nr. 111016123

@BORerica